Zona de comfort


O schimbare începe întotdeauna cu asumarea unui risc, că este un risc real sau imaginar conteaza mai puţin. Odata ce începi sa-ti doreşti sa schimbi ceva la viaţa ta, va trebui sacomfortzone-graphic faci unele lucruri noi, cu care nu eşti obişnuit, care probabil nu îţi fac cea mai mare plăcere…în acest moment.

Ce este zona de comfort? Este formată din exact acele activitati pe care le faci zilnic, care îţi creeaza comfort, si care nu aduc vreo schimbare în viaţa ta.Intratul pe facebook, alimentatia nesanatoasa, plimbarea de la calculator la frigider si înapoi, si chiar mersul sunt exemple bune pentru activitati care se afla în zona de comfort a marii majoritati dintre noi.

Pentru a aduce o schimbare in viata ta, trebuie sa „pasesti” treptat spre zona in care apare progresul,zona de risc. Este foarte important ca aceasta trecere sa nu se faca brusc, ci pas cu pas, pentru a-i permite subconştientului tau sa se obisnuiasca cu acea schimbare. De exemplu, sa spunem ca iti doresti un regim alimentar mai sanatos, vrei sa slabesti..s.a., vei incepe cu schimbari mai mici, dar realizabile…nu ai sa treci direct de la o alimentatie de tip junk food la o alimentatie de tip vegan, spre exemplu, pentru ca tranzitia ar fi mult prea brusca, si, inevitabil, se va solda cu un esec si cu convingerea ca nu poti, nu e de tine, si alte scuze care sa-ti pacaleasca gandirea cum ca nu e vina ta ca ai esuat. Poti incepe prin a schimba cornul cu ciocolata, consumat de multi drept „gustare de dimineata”, cu un fruct, ori un baton bogat in substante nutritive. Aceasta ar fi o schimbare care treptat va deveni obisnuinta, va intra in zona ta de comfort. Mai apoi, treptat, vei face schimbări pana vei ajunge la obiectivul dorit.
Nu uita, schimbarile bruste nu ajuta la nimic, vei intra in zona de panica, care reprezinta un teritoriu total necunoscut tie, si vei cauta extrem de repede scuze, care iti vor creea mai apoi convingeri gresite despre sansele reusitei tale in schimbare. Ia atitudine! Incepe chiar de azi sa faci schimbari in viata ta, nu lasa pe maine, fii proactiv!

Daca ai citit acest articol lasa mai jos un comentariu si spune-mi cum ti s-a parut, si nu uita:

Live alpha !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s